Aktuellt

Together for Agility!

Välkomna till Norsborg Lokala Kennelklubbs officiella klass 3 och 2-tävling i samarbete med Södertälje Lokala Kennelklubb.

När: Lördag 31 augusti och söndag 1 september 2024

Var: Norsborg Lokala Kennelklubb. Norsborgsvägen 25, 145 90 Norsborg

Underlag: Gräs (tidigare fotbollsplan)

Klasser: Lördag: Klass 3 (1 x agility och 2x hopp). Söndag: Klass 2 (1 x agility och 2x hopp). Vi kommer att sikta på blockindelning (XS, S och M resp. L, XL) båda dagarna.

Sista anmälningsdatum: 12 augusti 2024 via www.agilitydata.se

Domare: Tobias Sjöberg och Michaela Jansson

Tävlingsledare: Carina Eldsäter

Pris: 80 kr/lopp

PM: Läggs ut ca en vecka före tävling

Priser: Priser till topp 3. Rosetter till pinnar, cert och championat. Prisutdelning efter varje klass utom för dagens sista klass där vi har prisutdelning efter varje storleksgrupp. Det kommer inte att finnas diplomrosetter till försäljning.

Frågor: Carina Eldsäter, carina.eldsater@telia.com

Övrig info: Vi kommer erbjuda servering av lättare mat, dricka, kaffe & fika. Parkering på gångavstånd till planen. Ingen camping kan erbjudas på plats. Plats för husbil kan erbjudas men ingen el finns.

Vi hälsar er hjärtligt välkomna!

 KAN DU OCH DIN HUND HJÄLPA OSS? 

TEMA: LÄSA HUNDENS BETEENDE 8 JUNI 2024

Vi har behov av flera hundekipage som vill hjälpa oss att genomföra en övning. Självklart kostar det inget att delta. Övningen innebär att du och din hund går en bana med 6 olika stationer. Hela banan tar cirka 30 minuter/hundekipage. Stationerna är bland annat att gå runt en grupp med människor, leklust, undersöka matintresse. Vi jobbar med en hund i taget!

Läs mer här! 

Nyhetsbrev 2024-02-05

Hej alla medlemmar!

Nu kör vi igång med vårens aktiviteter, och det första som händer är vårt årsmöte som hålls den 18 februari kl 14.00 i Gula villan. Då tittar vi tillbaka på föregående år och presenterar verksamhetsplan för kommande år. Vi bjuder på kaffe och tårta!

På årsmötet väljer vi också styrelse för kommande år. Vi saknar fortfarande en kassör. Känner du någon eller vill du själv engagera dig i styrelsen som kassör? Du behöver kunna enklare bokföring. Om du är intresserad, hör av dig till valberedningen, Anna Westerståhl snarast möjligt. Alternativet till egen kassör i styrelsen är att vi behöver leja bort tjänsten och det kostar stora pengar som vi kan använda till mycket roligare saker.

Passa på att titta in på hemsidan för att se vårens aktiviteter, det är många kurser som planeras just nu, kanske något som passar dig. Men skynda att anmäl, det brukar bli fullt ganska fort.

Hör gärna av dig till styrelsen om du har idéer på aktiviteter eller kurser. Har du förslag på saker du tycker är kul tillsammans med din hund, finns det säkert fler medlemmar som tycker samma sak.

Du kanske rent utav funderar på att utbilda dig till instruktör? Hör av dig så berättar vi mer om vägen dit.

Vänliga hälsningar
Södertälje Lokala Kennelklubb
Tuulikki Krekola
Ordförande

Webbinarium från SKK

Hej!

Den 6 februari kommer Maija-Leena Eloranta från SKKs avelskommitté att föreläsa på ett webbinarium med namnet ”Går det att göra avelsframsteg utan att förlora genetisk variation?”.

Webbinariet är kostnadsfritt och öppet för alla medlemmar. Det vänder sig i första hand till uppfödare och vi vill gärna ha er hjälp att sprida informationen till era medlemmar. Texten nedan kan ni använda för en nyhet, ett Facebookinlägg eller mejlutskick.

Vill du som föder upp hundar få en bättre  förståelse för vad som menas med genetisk variation och varför det är viktigt för det långsiktiga avelsarbetet och framtida hundars hälsa? Då ska du delta på SKKs webbinarium där Maija-Leena Eloranta från SKKs avelskommitté föreläser på en grundläggande nivå om genetik. Du som planerar att använda din hund i avel kommer att få tips om hur du balanserar avelsmålen med risken att tappa genetisk variation i din ras. 

Som vanligt följs föreläsningen av en frågestund där du som deltar kan ställa dina frågor och få svar direkt.

✅ Var? Zoom webinar

✅ När? 6 februari 19.00

Läs mer på www.skk.se/webbinarium