Regler för hus och område

Regler för träningsplanen 

Egentligen är det bara sunt förnuft som gäller. Det inhägnade området är en träningsplan och inte en rastgård. Vi har koppeltvång på planen. Men självklart får du ha din hund lös när du tränar!

Samma sak gäller om någon går på utsidan av staketet – med eller utan hund. Vi håller våra hundar kopplade så att dom inte rusar fram till staketet och skäller.

Vi plockar alltid upp efter våra hundar förstås.

Även om det pågår kurs, så får du vara ute på planen. Men du bör höra med instruktören att det är ok att vara där. Samma sak gäller om det är några enskilda som är ute och tränar. Pratar man med varandra så funkar det alltid. Planen är stor – det finns plats för alla.

Löptikar får vara på området, men vi ser helst att dom har byxor på sig så att det inte droppar på marken. Det blir annars en otrolig störning för många hanhundar.

Agilityhindren får användas när man har gått minst en grundkurs i agility. Låt inte hundar springa lösa bland agilityhindren. Om det kommer kiss på något hinder måste hindret rengöras noggrant.

Parkourbanan får användas av alla, men på eget ansvar. Håll hunden kopplad på banan så att det inte sker en olycka. Man måste använda sele på hunden (med fördel en sele med handtag) när man använder hindren. Detta för att minimera skaderisk då det är lätt att trampa snett, eller glida av hindren. Hindren är endast avsedda för hundar. 

Röda stugan
Du får gärna gå in i stugan och fixa fika, låna toan etc. Vi får lätt in små objudna gäster, så ta ut alla sopor innan du lämnar stugan. Självklart ser vi till att det är städat och snyggt efter oss.

Om något är trasigt eller saknas, kontakta webmaster!

Lycka till med din träning!