Nosework – grund

Kursens namn:  Nosework grund
Kursinnehåll:Oavsett om du är ute efter att göra någonting kul tillsammans med din hund som aktivering eller om du vill tävla så är Nosework en aktivitet som gillas av de flesta hundar.  

Det går ut på att hunden ska hitta utplacerade “gömmor” och visa för sin förare var de finns. Under den här kursen kommer vi att använda doften ”Eukalyptus” i gömmorna, då det är en av dofterna som används inom sporten.

Vi kommer att befästa doften hos hundarna samt gå igenom och prova på de 4 moment som förekommer på en Tävling. Behållarsök, Inomhussök, Utomhussök och Fordonssök. Vid sista tillfället anordnar vi ett “litet prov” i samtliga moment.
Förkunskaper:Kursen kräver inga förkunskaper
Kursdagar:  Tisdagar
Antal kurstillfällen:  6
Kursstart:  9 april
Kursdatum:  9/4, 16/4, 23/4, 7/5,14/5, 21/5
Tid:18.30 – 20.00
Instruktör:Lotta Rantanen.
Hjälpinstruktörer: Marika Nordquist och Frida Tosterud
Kostnad:
 1 200 kr
Max antal deltagare:  6
Anmälan:Klicka här för att komma till anmälan ==>

Vi samarbetar med Studiefrämjandet för kursernas administration. Studiefrämjandet bekräftar din anmälan och skickar ut faktura. Vi kommunicerar endast elektroniskt via mail till våra kursdeltagare. Tänk därför på att vara noga när du fyller i din e-postadress. 

Hos oss gäller regeln ”En förare – en hund”, vilket således innebär att du bara kan anmäla dig till kurs med en hund i taget.
Du måste vara medlem i Södertälje Lokala Kennelklubb för att gå på kurs hos oss. 
Läs mer här om att bli medlem.

Du måste också ha din hund vaccinerad mot valpsjuka, kennelhosta och parvovirus enligt 
Svenska Kennelklubbens regler

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i kursutbudet.

Anmälan är bindande
Bindande anmälan innebär att man har ångerrätt 14 dagar från det att man gjorde sin anmälan. Avanmälan senare än så innebär att man antingen själv behöver hitta en ersättare, eller betala kursavgiften trots att man inte kan medverka.
Läkarintyg eller veterinärintyg där det framgår att det inte är lämpligt att delta, innebär dock såklart att man inte behöver betala sin kursavgift. Anledningen till att det är bindande anmälan är att klubben försöker hålla så lågt pris som möjligt, och därmed har små marginaler.

Inställd kurs
Södertälje Lokala Kennelklubb förbehåller sig rätten att ställa in en kurs. Du har då rätt att få tillbaka full kursavgift. Ersättningar därutöver betalas inte.

Har du frågor om kurser? Skicka ett mail till kursansvarig!