Etologikurs

Etologikurs hundar

Etologi är  läran om djurs beteenden, och orsaker till dessa. Nu har du ett unikt tillfälle att lära dig mer om hunden genom denna kurs med Ingrid Tapper.

Ingrid Tapper är etolog, folkhögskolelärare och har varit verksam inom Svenska Brukshundklubben sedan 1969. Hon är flitigt anlitad för föredrag och seminarier om hundars beteende och har skrivit en rad populära böcker i ämnet. Hon är själv hundägare sedan många år.

Innehåll:

 1. Hundars ursprung. Om vargar, dingos och hundar
 2. Från valp till vuxen
 3. Jaktbeteenden, sociala beteenden, kroppsvårdsbeteenden mm
 4. Aggressioner, rädslor
 5. Hur och vad lär sig hundar
 6. Kommunikation, kroppsspråk och lek

Kursen består huvudsakligen av föreläsningar, men också av stunder av praktiska demonstrationer. Kursen omfattar 24 lektionstimmar fördelat på sex tillfällen. 

Datum:

 • lördag 4/2
 • lördag 18/2
 • lördag 11/3
 • lördag 18/3
 • lördag 1/4
 • lördag 15/4

Tid: 9:30 – 12:30

Pris: 2 000 kr

Övrigt: Min 5 deltagare, max 20 deltagare

Anmälan stängd


Vi samarbetar med Studiefrämjandet för kursernas administration. Studiefrämjandet bekräftar din anmälan och skickar ut faktura. Vi kommunicerar endast elektroniskt via mail till våra kursdeltagare. Tänk därför på att vara noga när du fyller i din e-postadress. 
Hos oss gäller regeln ”En förare – en hund”, vilket således innebär att du bara kan anmäla dig till kurs med en hund i taget.
Du måste vara medlem i Södertälje Lokala Kennelklubb för att gå på kurs hos oss. 
Läs mer här om att bli medlem.
Du måste också ha din hund vaccinerad mot valpsjuka, kennelhosta och parvovirus enligt 
Svenska Kennelklubbens regler
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i kursutbudet.
Anmälan är bindande
Bindande anmälan innebär att man har ångerrätt 14 dagar från det att man gjorde sin anmälan. Avanmälan senare än så innebär att man antingen själv behöver hitta en ersättare, eller betala kursavgiften trots att man inte kan medverka.
Läkarintyg eller veterinärintyg där det framgår att det inte är lämpligt att delta, innebär dock såklart att man inte behöver betala sin kursavgift.
Anledningen till att det är bindande anmälan är att klubben försöker hålla så lågt pris som möjligt, och därmed har små marginaler.
Inställd kurs
Södertälje Lokala Kennelklub förbehåller sig rätten att ställa in en kurs. Du har då rätt att få tillbaka full kursavgift. Ersättningar därutöver betalas inte.
Har du frågor om kurser? Skicka ett mail till kursansvarig! (Klicka på länken)