Agility fortsättning B

AGILITY FORTSÄTTNING B
Innehåll:Kontaktfält och flyt & fart.
Om man kan vara med på första tillfället belöningsutveckling, på tisdagskursen 29/8, så ingår det utan extra kostnad.
 
Denna kurs består av två delar som vi tränar varannan vecka.
 
1. Kontaktfält, där vi tränar främst på nergångens kontaktfält på Gungbrädan, A-hindret och Balansbommen. Ni får tips på hur ni förbereder träning av gungan, så hunden slipper bli rädd när den rör sig.

Ni får många hemövningar för att träna in ett hållbart kontaktfältsbeteende på trappor, trottoarkanter, ramper, brunnslock och vad ni nu hittar där ni rastar hunden..
Vi tränar på att belöna med tajming och att få kontaktfältet att bli det bästa stället i hela världen. Det är mycket troligt att hundarna efter denna kurs kommer att sticka ifrån er och ställa sig på kontaktfältens nerfart, så fort de har chansen. När hundarna lärt sig kontaktfälten tränar man på hela hindret, vilket inte är målet med denna kurs.
 
2. Flyt och fart är den andra delen och där motiverar vi hundarna att med flyt och fart ta flera hinder efter varandra. Vi tränar på de hinder hundarna tycker är roligast, förutom slalom och balanshinder. Med flyt menas att hundarna ska hålla en jämn fart mellan hinderna, inga rivstarter och inga stopp.
Mellan kurstillfällena tränar man själv flyt och fart på klubben.
Antal kurstillfällen:10
Förkunskaper:Agility grund eller liknande
Kursdagar:Onsdagar
Kursstart:30/8
Kursdatum:30/8 – 1/11
Tid:18.00 – 19.30
Instruktör:Carina Olsson
Kostnad:1 700 kr
Max antal deltagare:6
Övrigt:Tisdag 29/8 handlar bara om belöning.
Anmälan:Till anmälan ==>

Vi samarbetar med Studiefrämjandet för kursernas administration. Studiefrämjandet bekräftar din anmälan och skickar ut faktura. Vi kommunicerar endast elektroniskt via mail till våra kursdeltagare. Tänk därför på att vara noga när du fyller i din e-postadress. 
Hos oss gäller regeln ”En förare – en hund”, vilket således innebär att du bara kan anmäla dig till kurs med en hund i taget.
Du måste vara medlem i Södertälje Lokala Kennelklubb för att gå på kurs hos oss. 
Läs mer här om att bli medlem.
Du måste också ha din hund vaccinerad mot valpsjuka, kennelhosta och parvovirus enligt 
Svenska Kennelklubbens regler
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i kursutbudet.
Anmälan är bindande
Bindande anmälan innebär att man har ångerrätt 14 dagar från det att man gjorde sin anmälan. Avanmälan senare än så innebär att man antingen själv behöver hitta en ersättare, eller betala kursavgiften trots att man inte kan medverka.
Läkarintyg eller veterinärintyg där det framgår att det inte är lämpligt att delta, innebär dock såklart att man inte behöver betala sin kursavgift.
Anledningen till att det är bindande anmälan är att klubben försöker hålla så lågt pris som möjligt, och därmed har små marginaler.
Inställd kurs
Södertälje Lokala Kennelklub förbehåller sig rätten att ställa in en kurs. Du har då rätt att få tillbaka full kursavgift. Ersättningar därutöver betalas inte.
Har du frågor om kurser? Skicka ett mail till kursansvarig! (Klicka på länken)