Rallylydnad nybörjare

RALLYLYDNAD NYBÖRJARE
Innehåll:I nybörjarkursen går vi igenom rallylydnadens filosofi och grunder. Vi tränar de skyltar som ingår i nybörjarklassen och du får lära dig hur man tävlar. 

Fokus i kursen är på glädje och samarbete mellan hund och förare. Vi jobbar mycket med olika belöningsmetoder, följsamhet och motivering. 

Kursen avslutas med en enkel avslutningstävling
Antal kurstillfällen:8
Förkunskaper:Hunden ska ha någon grundutbildning, exempelvis vardagslydnad.
Kursdagar:Tisdagar och två måndagar enligt nedan
Kursstart:28 mars
Kursdatum:Tisdag 4/4 18.00 – 19.30
Måndag 10/4 10.00 – 11.30
Tisdag 18/4 18.00 – 19.30
Tisdag 25/4 18.00 – 19.30
Måndag 1/5 10.00 – 11.30
Tisdag 9/5 18.00 – 19.30
Tisdag 16/5 18.00 – 19.30
Tisdag 23/5 18.00 – 20.15
Instruktör:Agneta Kaveryd och Carina Lundberg
Kostnad:1400 kr + medlemskap i klubben
Övrigt:Max 8 deltagare
Anmälan:Anmälan stängd

Södertälje LKK och dess kursverksamhet

Anmälan till alla kurser sker via Studiefrämjandet.

  • På Studiefrämjandet finns de kurser som är aktuella just nu att anmäla sig till. Nya kurser kommer ut fortlöpande under året. Har du frågor eller önskemål kring vår kursverksamhet kontakta kurser@sodertaljekk.se
  • För att delta i vår kursverksamhet krävs medlemskap i Södertälje Lokala Kennelklubb för alla deltagare som tränar med hunden på kurstillfällena.
  • Medlemsavgiften ska vara betald vid kursstart och medlemsbevis ska kunna uppvisas. Mer information om hur du blir medlem under fliken ”Bli medlem”.

Faktura för kursen kommer vid anmälan till kursen. Denna skickas ut från Studiefrämjandet. Om du ej har fått någon faktura kolla skräpposten eller kontakta daniel.bjork@studieframjandet.se


Vanligtvis håller vi kurser under vår- och höstterminen, och ibland även under vintern. Sommaren viker vi åt tävlingar och andra aktiviteter. Vi som håller kurs älskar vårt ”jobb” men vi gör det helt ideellt på vår fritid. Därför kan klubben inte alltid hålla alla kurser som våra medlemmar önskar, utan det beror på när våra instruktörer har möjlighet att hålla kurs.

När vi har planerat klart inför nästa termin så öppnas kursanmälan, vanligtvis direkt efter årsskiftet respektive halvårsskiftet. Information finns alltid på hemsidan och på vår Facebook-sida. Det är stort tryck på anmälningarna till kurserna, så det är oftast bra att hänga på låset.

Tänk på att meddela oss om du inte har möjlighet att gå den kurs du har anmält dig till så att vi kan erbjuda en annan hundägare din plats!

Anmälan är bindande
Bindande anmälan innebär att man har ångerrätt 14 dagar från det att man gjorde sin anmälan. Avanmälan senare än så innebär att man antingen själv behöver hitta en ersättare, eller betala kursavgiften trots att man inte kan medverka. Läkarintyg eller veterinärintyg där det framgår att det inte är lämpligt att delta, innebär dock såklart att man inte behöver betala sin kursavgift.

Inställd kurs
Södertälje Lokala Kennelklubb förbehåller sig rätten att ställa in en kurs. Du har då rätt att få tillbaka full kursavgift. Ersättningar därutöver betalas inte.

Hos oss gäller regeln ”En förare – en hund”, vilket således innebär att du bara kan anmäla dig till kurs med en hund i taget. Du måste också ha din hund vaccinerad mot valpsjuka, kennelhosta och parvo enligt Svenska Kennelklubbens regler.