Kursmenyn

Läs mer om våra kurser

BAT-inspirerad helg

 

KURSEN INSTÄLLD

Innehåll:

En BAT-inspirerad kurs för arga, rädda eller frustrerade hundar

Det här är en grundkurs i teori och praktik vars syfte är att ge en generell förståelse för beteendemodifiering, och få en grundlig inblick i BAT-filosofin.

För den som har en reaktiv hund är det sällan på kursen som de stora framstegen sker. Målet är att se förändring över tid, i vardagen. Den här kurshelgen är till för er: förare, tränare och hundägare, men hundens välfärd går alltid först. Deltagande hundar ska ha det så bra som det bara går.

Kursen är uppdelad på två dagar. Du kan välja att bara gå den första dagen, eller att gå båda.

Den första dagen har vi inga hundar med, utan övar på varandra.

Den andra dagen har vi ett begränsat antal deltagare med hund, där förare och hund får en chans att öva på de praktiska delarna. Observatörerna får en chans att se många olika strategier och beslut. Observatörer förväntas aktivt delta i övningarna och fungera som hjälpare under söndagen.

HÄR kan du läsa mer om BAT.

Förkunskaper: Inga
Antal kurstillfällen: 2
Kursdagar:  
Kursdatum:  
Tid:  
Instruktör: Jenny Afvander
Kostnad:

1. Åhörare, endast lördag 500 kr

2. Åhörare lördag + observatör söndag: 850 kr. Max antal 10 st.

3. Åhörare lördag, med hund söndag: 1200 kr. Max antal 8 st.

Övrigt: I priset ingår morgonfika, lunch och eftermiddagsfika
Anmälan:

 

Anmälan

Vi samarbetar med Studiefrämjandet för kursernas administration. Studiefrämjandet bekräftar din anmälan och skickar ut faktura.

Vi kommunicerar endast elektroniskt via mail till våra kursdeltagare. Tänk därför på att vara noga när du fyller i din e-postadress. 

Hos oss gäller regeln "En förare - en hund", vilket således innebär att du bara kan anmäla dig till kurs med en hund i taget.

Du måste vara medlem i Södertälje Lokala Kennelklubb för att gå på kurs hos oss. Läs mer här om att bli medlem.  

Du måste också ha din hund vaccinerad mot valpsjuka, kennelhosta och parvo enligt Svenska Kennelklubbens regler

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i kursutbudet.


Anmälan är bindande

Bindande anmälan innebär att man har ångerrätt 14 dagar från det att man gjorde sin anmälan. Avanmälan senare än så innebär att man antingen själv behöver hitta en ersättare, eller betala kursavgiften trots att man inte kan medverka.

Läkarintyg eller veterinärintyg där det framgår att det inte är lämpligt att delta, innebär dock såklart att man inte behöver betala sin kursavgift.

Anledningen till att det är bindande anmälan är att klubben försöker hålla så lågt pris som möjligt, och därmed har små marginaler.


Inställd kurs

Södertälje Lokala Kennelklubb förbehåller sig rätten att ställa in en kurs. Du har då rätt att få tillbaka full kursavgift. Ersättningar därutöver betalas inte.


Har du frågor om kurser? Skicka ett mail till kursansvarig!