AGNETA KAVERYD

Neta och Nisse 20170822

Varför har du hund?

Jag älskar hundar och jag har nästan alltid haft hund. Min första hund var en liten mellanpudel som jag, när jag var 10 år, räddade från att sitta bunden vid baksidan av en affär varje dag, eftersom affärsinnehavaren inte hade tid med honom.

Vilken ras? 
Idag har jag och min man Janne en Staffordshire Bullterrier. På bilden är det Nisse, 12 veckor. Nisse är vår tredje "staffe". Tidigare har jag även haft en mellanschnauzer som jag tävlade mycket med.

Varför just den rasen?
Redan när jag skulle köpa min mellanschnauzer så kikade jag lite på "staffarna". Men av olika skäl så fullföljde jag inte tanken den gången. Men nu när det åter var möjligt, så letade vi efter en uppfödare av denna ras. Staffarna är mycket trevliga och sällskapliga även om vissa kan tro att det är en kamphund. Men visst finns det kamphund i släktleden långt tillbaka, men idag används hunden endast som sällskapshund. I England är den en av de populäraste hundraserna och kallas även för "Nanny Dog" för att den är en så bra barnhund.

Vad är din uppgift i klubben?
Jag är utbildad instruktör i rallylydnad samt i valp- och vardagslydnad. Jag är webbredaktör för vår hemsida. Dessutom ser jag till att kursanmälningarna tas om hand och fördelas till instruktörerna.

Slutord
Ingen hund är den andra lik. Ta vara på din hunds positiva egenskaper och jobba med dem i stället för att fokusera på det som inte går så bra. Lär dig att sluta träna i tid. Att nöta gör ingen glad, varken husse/matte eller din hund.